Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
20.10.2009 11:27 - Две песъчинки
Автор: spasunger Категория: Спорт   
Прочетен: 2032 Коментари: 7 Гласове:
11




image

image  
"Добрите новини се разпространяват бързо. Е, не толкова бързо както лошите, но все пак... Що се отнася до слуховете, те се разпространяват мигновено."
...  

Ankh_Morpork - varosha   2 - 2  
Ankh - varosha   2 - 2

1 - 0  Y Takishida 16"
1 - 1  A Petkov 31"
1 - 2  B Tonchev 42"
2 - 2  G Fleury 61"


image  

„Скъпи майко и татко! [пишеше Керът], Изобщо не можете да си представите, в Нощната Стража съм едва от няколко седмици, а вече ще ставам пълен Полицай. Капитан Ваймс каза, че самият Патриций казал, че съм щял да бъда Такъв, и че освен това се надявал, също така че ще имам дълга и успешна Кариера в Стражата, и, че щял да я следи със специално внимание. Освен това, заплатата ми ще се увеличи с десет долара, а получихме специален бонус от двайсет долара, дето сам Капитан Ваймс го изплати от собствения си джоб, тъй каза Сержант Колън. Прилагам ви парите. Ще задържа малко, обаче, защото искам да видя Рийт от пансиона за девойки, а нейната настойничка Мадам Пам каза, че всички момичета също следели кариерата ми със Страхотен Интерес и че в свободните си от дежурство вечери да съм идел на вечеря. Сержант Колън ми разправя как да започна да ухажвам, което е много интересно и по всичко личи, не е никак сложно. Арестувах един дракон, но той избяга. Надявам се, че Г-н Варнеши е добре.

Щастлив съм, колкото може да е щастлив Човек на този свят.

Започнах да свиквам с мисълта, че био-логически съм Човек, макар и по душа да съм си Джудже.

Ваш син, Керът.“

...


Добрите новини се разпространяват бързо. Е, не толкова бързо както лошите, но все пак...

Що се отнася до слуховете, те се разпространяват мигновено.

Капитан Ваймс щеше да се жени. За Лейди Сибил Рамкин, една от най-заможните аристократки в града. Двамата преживяха много заедно в последните дни и се сближиха. От една страна, Самюъл Ваймс определено имаше нужда от семейна топлина и от някой да му пере чорапите (в случая - икономът на лейди Сибил - любезният г-н Уиликинс). А от друга, самата лейди Сибил си беше наумила да направи човек от Ваймс. Все пак, само допреди няколко седмици той се въргаляше из канавките с празна бутилка в ръка. Безобразие е да се похабява такъв талант!

В празничната вечер, след като повечето пожарища из града най-сетне бяха що-годе потушени, хората намериха разтуха в поредния мач на Анкх от лигата. В този случай слуховете твърдяха, че по заповед на Борда на Директорите, отборът следваше умишлено да падне от последния в класирането. Причините бяха две. Първо - черно тото. Някой беше заложил сериозна сума на такъв резултат...

И второ - планът е в края на сезона да имаме 5-6 пропуснати точки, но все пак да завършим първи в класирането. Целта е да се избегне директна промоция в по-горната дивизия, а вместо това да се играе бараж. Това би донесло допълнителни постъпления от билети, а и би позволило на ръководството да преценява дали си струва качването в съответната дивизия.

Загубата обаче не се състоя. Независимо колко упорито се опитваха да вкарат вълка в кошарата, и въпреки това, че излезе без никакви защитници, всичко, което Анкх успя да постигне, бе равенство. Просто противника бе толкова безкрайно слаб, че силиците не му стигнаха и за победа - дори и на празна врата. Не е лесно... Дори и да загубиш не е никак, ама никак лесно. Даже си е цяло изкуство.

Иска се талант дори в това да бъдеш тъп.


...


(…а още по-нататък към Центъра, където Планините Рамтоп се сливаха с мрачните върхове на централния масив, където странни космати създания бродеха из вечните снегове, където виелици виеха около смръзналите се върхове, светлините на самотен будистки манастир се разливаха над високите долини. Във вътрешния двор двама монаси в жълти наметала наредиха и последния пакет от малки зелени бутилки върху шейна, готови за първия пробег на едно невероятно трудно пътуване надолу, към далечните равнини. На кутията имаше етикет, изписан с внимателни движения на четката: „Г-н Диблър, С.С.П.Г., Анкх-Морпорк“.

— Знаеш ли, Лобсанг — каза единият от тях, — не мога да спра да се чудя какво ли прави с тези неща...)

...


Нека сега отново се отдалечим… Това е Дискът - свят и огледало на светове, носен през пространството върху гърба на четири гигантски слона, които стоят на гърба на Великата А’Туин — Небесната Костенурка. Това е единственото място в Мултивселената, където един слон понякога е принуден да си повдига леко крака, за да пусне Слънцето да премине отдолу. Около Ръба на този свят океанът се излива безкрайно в нощта. В Центъра му се издига високата десет мили кула на Кори Селести, върху искрящия връх на която боговете си играят игрички със съдбата на хората…

…ако човек знаеше въобще какви са правилата и кои са играчите.

В далечния край на Диска изгряваше слънце. Утринната светлина потече по мозайката от морета и континенти, но го правеше толкова бавно, защото светлината е мудна и леко натежала в присъствието на магическо поле.

В тъмния полукръг, където старата светлина на залеза още не беше успяла напълно да се изцеди от най-дълбоките долини, две песъчинки, едната голяма, другата малка, излязоха от сянката, плъзнаха се ниско над вълните на океана на Ръба, и поеха целеустремено над съвършено непроницаемите, осеяни със звезди дълбини на Космоса.

Може би магията щеше да устои. А може би не. Но дори и така да е, кой е вечен?


/КРАЙ/





Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. min11hetep - :)
20.10.2009 17:50
И сега накъде? :) Нали няма да спреш да пишеш?

Поздрави и хиляди слънчеви усмивки от сърце!
цитирай
2. spasunger - !
20.10.2009 19:13
О, в никакъв случай!

Край само на този епизод от безкрайната история на света на Диска!

А и мачовете на Анкх никога не свършват, значи внаги има още за писане!

Смиффки!!
цитирай
3. basta - е какво
20.10.2009 22:33
равенство-равенство!
и това е нещо, нали?!
кат не е загуба...па и загуба да беше...нали знаеш, един ден последните ще бъдат първи! :):)

и какви са тия богове дет си играят игрички, и то не с какво да е, а със съдбите на хората?! я да ги стегнете малко, спретнете им една игричка, ще викам за вас!

а за таланта дето се иска, за да бъдеш тъп
с това съм на 100% съгласна!
ми аз, като горда представителка на шопското племе по наште земи юбави, (което племе именно с този си талант се славим)...най-добре съм запозната...! :))
и ето какво ще ти изпратя,
нещо красиво за душата

:))

http://www.youtube.com/watch?v=iyT5okx_JMU

моето местообиталище...там живея!
лека и успех в мачовете!
цитирай
4. spasunger - Ама...
20.10.2009 22:45
...То трябваше да е загуба! Всичко беше изчислено да паднем... просто не разбрах как така изравнихме накрая. Че даже играещия треньор взе че вкара. Тъп, тъп ама тъп! Отиде черното тото...

Обяснил съм тука защо трябваше да паднем, ама не се получи нещо. Карай, ще пробваме другата седмица ;-))

Ето ти игрички на футболните богове в действие!
цитирай
5. basta - :))
20.10.2009 23:04
бе ти добре си обяснил предполагам, ама нали стана дума за оня талантт...та затва не съм разбрала нещо.
а с футбола съм си скарана открай време, та може и това да е причината...
иначе, ако някой отбор ми е симпатичен, викам за него, ама от правила не разбирам :)
черно тото нямах идея какво е...абе зловещо звучи, друго не знам :)))
цитирай
6. spasunger - !
20.10.2009 23:46
Ми то си е обяснено:

Първо - черно тото. Някой беше заложил сериозна сума на такъв резултат...


Общо взето каквото направи Батков в Левски - заложи на загуба на Левски и заповяда на играчите си да паднат. За да спечели на тотото и да си избие дълговете ;-)
цитирай
7. basta - а-а-а!!!
26.10.2009 19:58
такава била работата значи...
кви неща ставали по света...аз нали не съм оттук и съм за малко...та затва явно не съм в течение...

:):):)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: spasunger
Категория: Спорт
Прочетен: 1054538
Постинги: 309
Коментари: 1017
Гласове: 16699