Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Постинг
16.03.2010 21:50 - Последният герой
Автор: spasunger Категория: Спорт   
Прочетен: 1552 Коментари: 2 Гласове:
12

Последна промяна: 18.03.2010 19:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image

image
"Четирите основни принципа на Кодекса на Героите са:

1) Мрачните владетели винаги предават другите, имат глупави пажове и винаги отървават кожата.

2) Самотния смел воин, изправен срещу 7 врагове, винаги побеждава. Математически факт.

3) Обикновения меч, размахан от смелчага, побеждава всякакви магически мечове, размахвани от страхливци.

4) Кралете под прикритие винаги печелят короната накрая."

...

Stomps FC - Ankh_Morpork   0 - 7
 
Stomps - Ankh   0 - 7

0 - 1  V Цlзьm 9"
0 - 2  C Robertsson 20"
0 - 3  K Jensen 61"
0 - 4  JL Fernбndez 74"
0 - 5  C Robertsson 78"
0 - 6  S Odabaş 81"
0 - 7  JL Fernбndez 85"

   

Само осем хиляди зрители присъстваха на терена на Стомпс в Скънд - това бяха най-преданите фенове на местния отбор и пътуващите привърженици на Анкх, които следват навсякъде отбора, и в дъжд, и в пек. Днес валеше дъжд. Като из ведро.

Това очевидно не се отрази особено на настроението на момците на Смърт, нито пък повлия на качеството на играта им. Този път тактиката беше съсредоточаване на повечето атаки през центъра, където защитата на домакините явно изнемогваше. Добавянето на трети, допълнителен нападател, окончателно наклони везните в полза на гостите и през второто полувреме те се развихриха, както само те си знаят.

Резултата 7-0 може би не отразява реалното съотношение на силите. На практика то бе много повече в полза на Анкх (Стомпс успя да направи само една свястна атака за целия мач).

След срещата треньора на домакините се оправда с калния терен (сякаш той не е бил пречка и за неговия противник), както и с контузиите на няколко основни играча. "Днес нямахме на разположение необходимия Герой, който да ни вдъхнови срещу толкова силен съперник". В това е прав. Героите са важни. Само хвърлете един бегъл поглед на Анкх - отбор, препълнен със застаряващи, но извънредно опитни герои, чиято слава може и да е попреминала, но от друга страна пък всеки знае две и двеста. И не се свени да даде някой и друг футболен урок на навитите младоци.

До заветния рекорд от 100:0 за сезона остава съвсем малко. Дано не се провалим в самия край...

...
Като си говорим за истинските герои, класическият герой тип "варварин" е обикновено едър, мускулест и много миризлив мъжага. Той не носи нищо освен дълъг меч и една скромна препаска. Но откак най-известният измежду всички герои е написал "Наръчникъ Какъ Дъ Въ Нъпрайъ Гирой Зъ 7 Денйя" (според някои твърдения, всъщност измислен от най-некадърния амбулантен търговец на Диска, Диблър Сам Си Прерязвам Гърлото), на сцената са се нароили и някои нетипични, в смисъл хилави и астматични герои. Като Найджъл Разрушителя например - едно дребно старче от кожа и кости, което сигурно тежи четирийсет кила заедно с напиканата си препаска. Това, заедно с наакания памперс, който носи отдолу, общо взето разваля цялостното впечатление за "герой", както и склонността му да одира таваните с нащърбения си меч, когато се опита да приложи Тройното Оркско Извъртане (от Глава Седма на гореспоменатия "Наръчникъ"). Безпрекословното му уповаване на това книжле доразваля илюзията за велик воин.

Иначе, неспазването на законите е централния принцип, заложен във философията на героя. От друга страна, всички герои стриктно спазват Геройския Кодекс. Този Кодекс има четири основни принципа:

1) Мрачните владетели винаги предават другите, имат глупави пажове и винаги отървават кожата.
2) Самотния смел воин, изправен срещу 7 врагове, винаги побеждава. Математически факт.
3) Обикновения меч, размахан от смелчага, побеждава всякакви магически мечове, размахвани от страхливци.
4) Кралете под прикритие винаги печелят короната накрая.

Професията на варварския герой май напоследък е на изчезване, поради ред причини. Едната е навлизането на новите технологии, като например Щракалките (система от семафорни кули, чрез които бързо се предават съобщения на далечни разстояния). Към това можем да прибавим и повишаването на общото фоново ниво на цивилизацията, което сякаш кара Диска да отеснява с всеки изминал ден.

И не само, че всички традиционни бойни полета за изява на героите в радиус от стотици мили от Анкх-Морпорк вече са утъпкани по сто пъти, ами на всичкото отгоре и средната възраст на варварския герой в момента е към седемдесет и нещо. С изключение на такива заблудени индивиди като Найджъл Разрушителя, други нови попълнения не са се вливали в редиците на геройската паплач от десетилетия.

Освен това занаята си върви заедно с някои неочаквани рискове. Както Тръкъл Неучтивия установил по особено болезнен начин, един герой вече даже не може на спокойствие да си изпробва меча срещу такива традиционни врагове като Петоглавия Вампирясал Козел от Скънд, без разни групи природозащитници да наизскочат от немай къде и да му проглушат ушите с протестни декларации в защита на застрашените животински видове! И а си се пробвал срещу някой злощастен дракон, ще си имаш работа с вездесъщата лейди Сибил Рамкин, съпруга на Сър Сам Ваймс от Анкх-Морпоркската Градска Стража и всепризнат покровител на горките огнедишащи твари.

Поради гореспоменатите причини, повечето велики имена от Списъка на Великите Герои са вече бивши варварски герои. Най-великият измежду тях, Коен Варварина, след като се опитал да поведе прочутата си Сребърна Орда и да завладее град Хунгхунг, столицата на далечната Ахатова Империя (и даже престоял на трона й два дена), получил сведения за предстоящата съдба на всеки отделен член на бандата му. И чутото никак не му се харесало.

Сигурно това е и най-вероятната причина Коен да поведе Сребърната си Орда на един последен поход, с който да излязат от Историята по подобаващ начин - както само те умеят, с гръм и трясък. След като на целия Диск не останало нито едно неограбено село и нито един жител, който да не е треперел от страх пред тази непобедима банда, Коен и неговите другари решили, че има само едно място, което си заслужава тяхното внимание: безкрайно високия скален стълб на Кори Целести, на върха на който се намира Дънманифестин, обиталището на Боговете.

Именно за това безумно начинание ще започнем да разказваме тук от следващия път.


Home Away Total
P Team Pld W D L F A W D L F A GD Pts  
1 Ankh_Morpork 11 5 0 0 37 0 6 0 0 49 0 86 33  
2 Bira i Shkembe 11 5 0 0 33 0 5 0 1 22 7 48 30  
3 Sv.Troiza 11 3 0 3 24 10 4 0 1 29 6 37 21 image

20.03.2010 13.25   Ankh_Morpork - so_sick




Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. smani - ( " _ " )
17.03.2010 09:48
Добре, онзи съвсем е зацапал памперса. :)
цитирай
2. spasunger - Мани, мани...
17.03.2010 18:53
Аман от пишман герои!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: spasunger
Категория: Спорт
Прочетен: 1053991
Постинги: 309
Коментари: 1017
Гласове: 16699